Poór Gyula a Pest megyei facsemete átadáson

Emlékfákat kaptak a Pest megyei polgárőrök

Nem csak kitüntetést, emlékfát is kaptak a Pest megyei polgárőrök

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke emlékfákat adott azoknak a polgárőröknek, akik 2021. január 9-én az OPSZ elnökének kitüntetéseit vették át.

 

A vírushelyzet miatt szabadtéren és csak a legfontosabb protokollt követve tartott díjátadó ünnepséget a Pest Megyei Polgárőr Szövetség, ahol átadták dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének elismeréseit, majd a kitüntetett személyek egy-egy őshonos facsemetét vehetett át.

„Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke dr. Túrós András 12 polgárőrnek adományozott elismerést – mondja dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – Mivel a polgárőrök is igyekeznek az ÖKO lábnyomot csökkenteni, ezért az elismerések mellett az jutott eszembe, hogy minden jutalmazott egy közösségi helyen ültessen el egy őshonos fát. A tölgy, juhar és platán csemeték remélhetőleg sokáig tanúsítják majd a polgárőrök áldozatosságát.”

Dr. Bilisics Péter reményének adott hangot, hogy a polgárőr majd gondozni fogja saját fáját és ezzel a következő nemzedékekhez is eljut az önkéntes tevékenységének a híre: volt egy személy, aki sokat dolgozott a közösségéért és még arra is figyelt, hogy a természetet védje-óvja.

A rendezvényen Poór Gyula környezetvédelmi alelnök a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is részt vett, aki fejet hajtott a polgárőrök előtt, ezzel is elismerve 2020-as munkájukat. „Nagyon fontosnak tartom, hogy a polgárőrökben is tudatosítsuk környezetünk megóvásának fontosságát. Nagyon örülök a Pest Megyei Polgárőr Szövetség és azon belül dr. Bilisics Péter facsemete adományozási akcióját és ezt követendő példának javaslom valamennyi polgárőr egyesületnek, megyei szövetségnek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.