Dr. Bilisics Péter, dr. Endrődi István, Bodnár Ferenc, Poppréné Révay Gyöngyi, Csenger-Zalán Zsolt és Poór Gyula tiszteleg a Polgárőrök Fája előtt

Szépen fejlődik Pilisszentivánon a Polgárőrség Fája

2014. év végén dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke felkarolt egy alulról jövő kezdeményezést, miszerint minden egyesület települése ültesse el 2015 tavaszáig a településük központi parkjában, ligetében, szabadidő központjában a Polgárőrség Fáját. Mindezt azért, hogy ezzel is állítsanak emléket az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának, illetve ezzel is mutassák ki elkötelezettségüket a természet védelme, értékeink megóvása mellett. Ehhez a kezdeményezéshez örömmel csatlakozott a Pilisszentiváni Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

Dr. Bilisics Péter, dr. Endrődi István, Bodnár Ferenc, Poppréné Révay Gyöngyi, Csenger-Zalán Zsolt és Poór Gyula tiszteleg a Polgárőrök Fája előtt

Az elhatározást tett követte. Megkérték az engedélyt az önkormányzattól, és a Slötyi tó partján elültették a saját emlékfájukat. A polgárőrök folyamatosan gondozták a csemetét, rendszeresen öntözték, vigyázó szemükkel óvták, ami meg is hálálta a gondozást. 2016. júniusában emlékhellyé alakították a fa környékét, mely során emelvényt húztak, dísztáblát raktak ki, hogy ezzel is kifejezzék összetartozásuk, elkötelezettségük.
Ezt az emlékhelyet látogatta meg 2021. január 30-án Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Endrődi István a Magyar Polgárvédelmi Szövetség elnöke, Poór Gyula az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi alelnöke, dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Poppréné Révay Gyöngyi, Pilisszentiván polgármestere, valamint Bodnár Ferenc, a Pilisszentiváni Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A prominens személyek saját maguk is meggyőződhettek, hogy a Polgárőrség Fája szépen növekszik, a környezete gondozott, ápolt.

Miután tisztelegtek a polgárőrök emléke és teljesítménye előtt megfogalmazódott: öt év múlva újra eljönnek majd, hogy újra erőt adjanak a polgárőr eszmének.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.