Szépen fejlődik Pilisszentivánon a Polgárőrség Fája

Posted on Posted in Belső hírek

2014. év végén dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke felkarolt egy alulról jövő kezdeményezést, miszerint minden egyesület települése ültesse el 2015 tavaszáig a településük központi parkjában, ligetében, szabadidő központjában a Polgárőrség Fáját. Mindezt azért, hogy ezzel is állítsanak emléket az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának, illetve ezzel is mutassák ki elkötelezettségüket a természet védelme, értékeink megóvása mellett. Ehhez a kezdeményezéshez örömmel csatlakozott a Pilisszentiváni Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is.

Dr. Bilisics Péter, dr. Endrődi István, Bodnár Ferenc, Poppréné Révay Gyöngyi, Csenger-Zalán Zsolt és Poór Gyula tiszteleg a Polgárőrök Fája előtt

Az elhatározást tett követte. Megkérték az engedélyt az önkormányzattól, és a Slötyi tó partján elültették a saját emlékfájukat. A polgárőrök folyamatosan gondozták a csemetét, rendszeresen öntözték, vigyázó szemükkel óvták, ami meg is hálálta a gondozást. 2016. júniusában emlékhellyé alakították a fa környékét, mely során emelvényt húztak, dísztáblát raktak ki, hogy ezzel is kifejezzék összetartozásuk, elkötelezettségük.
Ezt az emlékhelyet látogatta meg 2021. január 30-án Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Endrődi István a Magyar Polgárvédelmi Szövetség elnöke, Poór Gyula az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi alelnöke, dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Poppréné Révay Gyöngyi, Pilisszentiván polgármestere, valamint Bodnár Ferenc, a Pilisszentiváni Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A prominens személyek saját maguk is meggyőződhettek, hogy a Polgárőrség Fája szépen növekszik, a környezete gondozott, ápolt.

Miután tisztelegtek a polgárőrök emléke és teljesítménye előtt megfogalmazódott: öt év múlva újra eljönnek majd, hogy újra erőt adjanak a polgárőr eszmének.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.